Hvordan skal en kashmir-sweater vaskes?

Forfatter: apr 24, 2014 Kategori: Pleje | ingen kommentar

Kashmir er et stof, som skal håndteres meget forsigtigt. Du kan ikke bare smide en kashmir-sweater i vaskemaskinen med andet tøj. Det er nødvendigt at behandle det meget specielt. Denne pleje er dog umagen værd – sweateren vil se ud som ny selv efter mange år. En kashmir-sweater ændrer hverken farve eller form. Den forbliver  stadig den samme, som da du iførte dig den første gang.

Kashmir bevarer hovedsagelig sine fortræffelige egenskaber i kraft af ventilation, derfor er det vigtigt ikke at have sweateren på flere på hinanden følgende dage. Det er ideelt at lade den hvile efter en dags brug. Kashmir skal vaskes i lunkent vand. Vandtemperaturen bør ikke overstige 20 grader. Det er ideelt at vaske kashmir i hånden, men det er også muligt at vaske den i en vaskemaskine med indstilling for uld. Vi anbefaler dog at vaske i hånden og her viser vi instruktioner om hvordan man gør det:

1. Hæld lunkent vand (maks. 20 grader) i baljen eller håndvasken. Tilføj vaskemiddel til vask af sarte tekstiler eller almindelig baby shampoo. Skum op så der dannes sæbebobler. Dyp så hele kashmir-sweateren i vandet.

2. Pres sweateren i vandet flere gange fra den ene side til den anden side. Efter tilstrækkelig vask, hæld vandet ud, tag nyt lunkent vand og gentag det hele, skridt for skridt igen.

3. Når sæben ikke mere er synlig i vandet, hældes det ud. Pres vandet forsigtigt ud fra sweateren ved blidt at trykke på den. Forsøg ikke at vride den op ved at dreje. Vær meget forsigtig med ikke at deformere sweateren.

4. Efter udpresning af vand, bred omhyggeligt sweateren ud på et viskestykke i dens normale form. Begynd langsomt at rulle viskestykket for at suge resten af vandet ud. Du kan også presse lidt, men lad den ikke ligge længe i sammenrullet tilstand.

5. Den vaskede sweater må absolut ikke tørre i direkte sollys eller i tørretumbleren. Der kan indtræde irreversible ændringer i strukturen af stoffet, sweateren kan krybe og miste sine positive egenskaber. Du behøver ikke at stryge kashmir-sweatere.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3612270531596

Kashmirsweater med 50% rabat?

Lad os lave en aftale. Hvis du giver os din mail-adresse, sender vi dig et link til det hemmelige udsalg på www.mahogany.dk, hvor du kan købe kasmirsweatere eller tørklæder til en uimodståelig pris :)

Tak! Udsalget kan du finde på www.mahogany.dk/udsalg/