Tøj af kashmir

Forfatter: apr 24, 2014 Kategori: Grundlæggende oplysninger | ingen kommentar

Folk i Himalaya-regionen fik en rigtig god idé allerede for årtusinder siden – de lærte de fantastiske egenskaber af kashmir uld at kende og begyndte at forsøge at fremstille tøj af den. Bløde kashmir-fibre kan kun forarbejdes i hånden og denne tradition fortsætter indtil i dag.

Hvad gør kashmir tøj så specielt? Først og fremmest overgår det tøj af andre tekstiler på grund af sin varme og blødhed. Kashmir tøj er komfortabelt og er i stand til at overbevise dig på meget kort tid.

Kashmir tøj er omkring 6-8 gange varmere end tøj af uld. Det er takket være pelsen fra Kashmir-geder, som har måttet tilpasse sig de barske naturforhold i Himalaya. Temperaturen falder der til tocifrede minusgrader, men på grund af den høje pelskvalitet føler de ikke kulden.

Hvilket kashmir tøj kan du købe?

Det mest populære er kashmir-sweatere. En vigtig parameter i valget er antallet af tråde i kashmir garnet. Det mest almindelige er to-trådet, som du kan tage på hele året. Men i koldere perioder er fire-trådede sweatere bedre. Der findes endnu kraftigere, selv med 12-trådet garn. Men husk – jo flere tråde, jo højere pris.

Der eksisterer også en speciel kashmir kaldet “Duvet”. Af den laver man to-trådede sweatere, som er tyndere og blødere end de klassiske.

Et meget populært produkt af kashmir er i de senere år blevet pashminaer. De fremstilles også af 100 % kashmir, men som regel kombineres med silke i forholdet 70 % til 30 %. Ved at kombinere disse to tekstiler opstår et produkt, der indeholder de bedste egenskaber – blødhed, varme, komfort og glans. Prisen på pashminaer er relativt høj – flere gange højere end priser på sjaler af andre tekstiler.

Men der produceres ikke kun pashminaer og sweatere af kashmir – i Danmark kan du også købe tørklæder, sjaler, handsker, huer, pyjamasser og undertrøjer.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3612270531596

Kashmirsweater med 50% rabat?

Lad os lave en aftale. Hvis du giver os din mail-adresse, sender vi dig et link til det hemmelige udsalg på www.mahogany.dk, hvor du kan købe kasmirsweatere eller tørklæder til en uimodståelig pris :)

Tak! Udsalget kan du finde på www.mahogany.dk/udsalg/