Kashmir kvaliteten

Forfatter: apr 24, 2014 Kategori: Grundlæggende oplysninger | ingen kommentar

Selv den mest ordinære kashmir-sweater er flere gange dyrere end almindelige sweatere af andre tekstiler. Hvorfor så købe en kashmir-sweater? Hvorfor er den så dyr? Hvad gør den så speciel?

De høje priser på kashmir-sweatere er forårsaget af to vigtige faktorer. Kashmir uld er en meget begrænset råvare. Hvert år får man kun et par tusinde tons, som derefter skal opfylde den globale efterspørgsel. Priserne på kashmir er steget i de senere år og vil sandsynligvis fortsætte med at stige. Især i Kina og Mongoliet forsøger man kunstigt at avle en enorm mængde kashmir-geder. Men fordi de lever i fangenskab og som regel under unaturlige forhold, er deres uld ikke så god som uld fra geder i Himalaya-regionen.

En anden faktor, der påvirker prisen af kashmir tøj, er produktionsmetoden. Kashmir-sweatere er blevet lavet i hånden i århundreder og det er et meget hårdt arbejde,, som tager dygtige vævere mange timer. Det er igen nødvendigt at nævne Kina, som automatiserer nogle produktionstrin og dermed kan sælge et slutprodukt for en lavere pris. Sweatere fra Kina når ikke den samme kvalitet som dem fra Nepal, hvor hele processen udføres i hånden og tager meget længere tid. Men sweatere fra Kina har også alle de positive egenskaber af kashmir-sweatere. Takket være det enestående materiale er de 6-8 gange varmere end uldsweatere. Kashmir er det mest værdifulde naturlige tekstil og kan ikke sammenlignes med andre. Kashmir varer er kendetegnet ved deres blødhed og finhed. De er meget konfortable og behagelige at røre ved. Du vil forelske dig i dem, første gang du tager dem på.

Hvis du beslutter dig for at købe en kashmir-sweater, bør du vælge meget omhyggeligt. På markedet er der masser af forfalskninger, som foregiver at være af 100 % kashmir. Men de er faktisk lavet fra forskellige billige og syntetiske materialer. De har ingen af kashmirs gode egenskaber.

Bliv ikke afskrækket af den høje pris på ægte kashmir – du betaler for kvalitet og entydighed. I modsætning til de klassiske sweatere vil kashmir-sweatere med den rette pleje holde i årevis. En kashmir-sweater ændrer hverken farve eller form gennem årene. Du har måske hørt historier fra dine venner, at de arvet deres bedstemors kashmir-sweater – det er ikke usædvanligt. Den gode kashmir-sweater kan tjene på tværs af generationer. Den skal bare behandles med kærlighed og plejes omhyggeligt.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3612270531596

Kashmirsweater med 50% rabat?

Lad os lave en aftale. Hvis du giver os din mail-adresse, sender vi dig et link til det hemmelige udsalg på www.mahogany.dk, hvor du kan købe kasmirsweatere eller tørklæder til en uimodståelig pris :)

Tak! Udsalget kan du finde på www.mahogany.dk/udsalg/