Hvordan produceres kashmir-sweaters?

Forfatter: apr 24, 2014 Kategori: Produktion | ingen kommentar

Produktionen af kashmir-sweaters er en lang og vanskelig proces. Den begynder med indsamlingen af råvarer – kashmir-fibre. Fibrene opsamles i foråret og sommeren. På dette tidspunkt går Kashmir-gederne ned til lavere højder. Her gnider de sig mod forskellige sten og buske, hvorefter fibrene opsamles.

Men den mest almindelige metode til indsamling af kashmiruld er kæmning fra det nederste lag af pels.

Til produktionen af kashmir-sweaters bruges kun de fineste fibre af højeste kvalitet. Derfor behøver du ikke at bekymre dig om Kashmir-gederne – man kæmmer kun et par snese gram fibre fra hver eneste, som de helt sikkert ikke vil savne.

Den rå kashmir bearbejdes hovedsageligt i lande, hvor kashmir også indsamles – altså eksempelvis i Nepal. Nepal er et af de fattigste lande i verden. Produktion af kashmir tøj og kashmir tæpper er et af de mest udbredte håndværk. Metoder til bearbejdning af kashmir er blevet overleveret fra generation til generation, og det er et meget krævende arbejde.

Den rå kashmir, der er kæmmet ud, skal vaskes og sorteres, og de fibre, som ikke opfylder kvalitetskravene, kasseres. Bagefter spindes garnet, som farves og tørres. Den oprindelige farve af gederne (og dermed farve af fibrene) er hvid, hhv. sort. På grund af de bedre egenskaber foretrækkes hvid dog. Så kommer det vigtigste skridt – vævning.

Kashmir-fibrene bearbejdes ikke maskinelt på grund af sin finhed, men manuelt. Der eksisterer nok ikke nogen metode, der ville muliggøre fuldautomatisk maskinel produktion til tøj af ren 100 % kashmir. Man forsøger at gøre det i Kina, hvor man kunstigt avler en stor mængde kashmir-geder. Man automatiserer der et par trin i fremstillingsprocessen, hvilket medfører reducerede produktionsomkostninger. På grund af dette skridt mister kashmir produkterne desværre deres kvalitet. Vi anbefaler at købe kashmir-sweatere der kommer fra Nepal eller for eksempel fra Mongoliet, som også er kendt for produktion af højkvalitets kashmir tøj.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3612270531596

Kashmirsweater med 50% rabat?

Lad os lave en aftale. Hvis du giver os din mail-adresse, sender vi dig et link til det hemmelige udsalg på www.mahogany.dk, hvor du kan købe kasmirsweatere eller tørklæder til en uimodståelig pris :)

Tak! Udsalget kan du finde på www.mahogany.dk/udsalg/