Historien om kashmir

Forfatter: apr 24, 2014 Kategori: Grundlæggende oplysninger | ingen kommentar

Kashmir er ofte knyttet til interessante historier. Nogle af os har for eksempel arvet en kashmir-sweater fra vores bedstemor – det sker tit. Kashmir forældes ikke selv efter flere år takket være sin kvalitet – falmer ikke, stadig mættede farver og permanent form. Det er dog nødvendigt med korrekt pleje og forsigtighed.

Hvis du ikke har en kashmir-sweater arvet fra din bedstemor, skal du ikke bekymre dig om det. Få en ny og begynd at skrive en slægtshistorie for den sweater, som dine børnebørn vil arve. Selv om kashmir-sweatere er dyre, netop takket være den bedste kvalitet, behøver du ikke at bekymre dig om investeringen i kashhmir.

De første omtaler af kashmir kommer fra tiden før Kristus. Mange mennesker, der er interesseret i kashmir, spørger, om kashmir blev opkaldt efter den tidligere stat Kashmir. Det er sandt. Trods det faktum, at kashmir-geder aldrig har levet der. Men der  begyndte man at væve de første produkter af kashmir, som var blevet importeret af forhandlere af tekstiler.

I dag eksisterer Kashmir ikke som selvstændig stat. Den er genstand for en tvist mellem Indien og Pakistan. Ifølge statistikken dør der i kampene op til 15 personer hver dag. I det område af Indien fremstilles kashmir tøj ikke mere, men desværre kommer et stort antal forfalskninger af lavkvalitets tekstiler herfra, og de oversvømmer det europæiske marked og giver sig ud for at være kashmir varer.

Kashmir har altid været betragtet som noget enestående, som det fremgår af tilnavnet fiber for kings eller fiber til konger“ – mange vigtige konger og kejsere nød for eksempel pashminaer – håndvævede sjaler af kashmir.

I Europa oplevede kashmir en stor berømmelse hovedsageligt i det 18. århundrede. Det er ikke nogen hemmelighed, at Napoleon vandt sin hemmelige kærlighed Josephine kun takket være de førnævnte pashminaer.

Behandlingen af kashmir og fremstillingsprocessen af tøjet er blevet forbedret gennem årtusinder, men har aldrig ændret sig væsentligt. Traditionen for håndarbejde er stadig bevaret indtil i dag. Kashmir-fibrene må ikke bearbejdes for kraftigt mekanisk på grund af deres finhed, alligevel forsøger man at gøre det især i Kina, som er begyndte at kunstigt avle en enorm mængde kashmir-geder og automatisere fremstillingen. Men denne kvalitet kan dog ikke sammenlignes med kvaliteten af håndarbejde i Nepal.

Tilføj kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3612270531596

Kashmirsweater med 50% rabat?

Lad os lave en aftale. Hvis du giver os din mail-adresse, sender vi dig et link til det hemmelige udsalg på www.mahogany.dk, hvor du kan købe kasmirsweatere eller tørklæder til en uimodståelig pris :)

Tak! Udsalget kan du finde på www.mahogany.dk/udsalg/